Medicin, receptfornyelser samt E-konsultation

Hvis du ønsker at bestille medicin, forespørge om receptfornyelser eller gå i online dialog med os via E-konsultation kan du med fordel trykke på ”Selvbetjening” nedenfor. Hermed bliver du ført direkte videre til Lægevejen.dk

Medicinbestilling

Medicinbestilling kan ske gennem telefon, konsultation eller via internettet på lægevejen.dk (tryk på Selvbetjening ovenfor).

Hvis du bestiller medicin via internet, går bestillingen videre til godkendelse hos os. Vi godkender bestillingerne dagligt og du kan forvente at medicinen er klar til afhentning næste hverdag.

Fast medicin (dog ikke angstdæmpende-, morfika- og sovemedicin) kan også bestilles via denne side.

Receptfornyelser

Klinikken kan i de fleste tilfælde forny recepter på fast medicin – men aldrig på afhængighedsskabende medicin.

Recepter fra egen læge, speciallæge og sygehus gælder to år og først derefter slettes alle ubrugte recepter per automatik. Recepter fra vagtlæge slettes efter syv dage hvis de er ubrugte.

E-konsultation

Du kan stille enkle og konkrete spørgsmål til os og modtage svar inde på lægevejen.dk (tryk på Selvbetjening ovenfor).

Lægevejen.dk

Nordic Medicare yder ikke support på anvendelse af Lægevejen.dk – men det gør vores journaludbyder NOVAX.

Kære alle sammen

Borgere bør stadig bruge mundbind i sundhedsvæsenet, når der er øget risiko for smitte

Sundhedsstyrelsen er her til morgen kommet med nye anbefalinger om borgernes brug af mundbind i sundhedsvæsenet. Anbefalingerne gælder fra 14. juni 2021. Fremover anbefales brug af mundbind til patienter, der har symptomer, der kan være tegn på COVID-19, til alle der skal testes for COVID-19 og på enkelte steder på sygehuse og i almen praksis. Personalet i sundhedsvæsenet og ældreplejen kan tilsvarende fra mandag d. 14. juni gå tilbage til at anvende værnemidler i overensstemmelse med de Nationale Infektionshygiejniske Retningslinjer.

Siden foråret 2020 har Sundhedsstyrelsen, i perioder med øget risiko for smittespredning, anbefalet at bruge mundbind i sundhedsvæsnet som en ekstra beskyttelse i situationer, hvor det ikke har været muligt at holde afstand. I december indførte regeringen desuden et krav om, at både personale og borgere skulle bære mundbind på offentligt tilgængelige steder, herunder i sundhedsvæsenet, på ældreområdet og på dele af socialområdet.

I den aktuelle situation, hvor der er høj vaccinationsdækning, lave smittetal og færre indlagte med COVID-19, er behovet for supplerende smitteforebyggende tiltag mindre. Derfor vurderer Sundhedsstyrelsen, at det nu er muligt at lempe på krav om brug af mundbind, herunder i sundhedsvæsenet. De nye anbefalinger følger Sundhedsstyrelsens netop offentliggjorte anbefalinger om lempelse af krav om mundbind i det offentlige rum.

Langt størstedelen af personer i øget risiko er blevet færdigvaccineret, og det gælder også en stor del af den øvrige befolkning og de ansatte i sundhedsvæsenet. Samtidig har vi god epidemikontrol. Derfor er det vurderet, at der ikke længere er grund til, at alle bærer mundbind overalt i sundhedsvæsenet, men at man kun gør det i situationer hvor der er en særlig risiko og det er meget vigtigt, at man fortsat følger de generelle anbefalinger for at undgå smitte.

Personalet i sundhedsvæsenet og ældreplejen kan fra mandag d. 14. juni 2021 gå tilbage til at anvende værnemidler i overensstemmelse med de gældende retningslinjer, der er beskrevet i de Nationale Infektionshygiejniske Retningslinjer:

Følgende gælder fra 14. juni 2021

Borgere og patienter anbefales at bruge mundbind i følgende situationer:

  • - når de skal testes for COVID-19
  • - hvis de har symptomer og bryder selvisolation fx for at komme til læge eller på sygehus
  • - ved ophold i venteværelser, da der kan være personer med luftvejssymptomer – det vil sige akutmodtagelse, akutklinik, almen praksis, vagtlæge og øre/næse/hals speciallægepraksis