Bedre service i 29 lægeklinikker med omtrent 350.000 konsultationer årligt

Tryghed er vigtig, når du skal til lægen. Dette er vi helt klar over, og vi forsøger derfor på bedste vis, at skabe en god ramme for dit lægebesøg.

På nuværende tidspunkt (januar 2021) har vi omtrent 350.000 fysiske konsultationer årligt, i de 29 lægeklinikker vi drifter. Vores fastansatte sundhedsfaglige personale arbejder hårdt for, at hver enkelt konsultation funderes på et stærkt grundlag, hvor både service og god relation spiller ind sammen med den lægefaglige kvalitet.

 

Åbningstid

Vores lægeklinikker har åbent alle hverdage fra kl. 08:00-16:00, året rundt. Dette har vi prioritet så du, som patient, altid kan blive tilset i vante omgivelser.

 

Telefontid

Du kan træffe os pr. telefon alle årets hverdage mellem kl. 08:00-12:00. I dette tidsrum sidder vores læger og sygeplejersker klar til at hjælpe dig.

I tidsrummet fra kl. 08:00-16:00 kan du altid træffe din lægeklinik på deres akuttelefon, såfremt din helbredstilstand kræver akut lægefaglig vurdering.

Se vores telefoniske tilgængelighed her:

Region Hovedstaden | Region Sjælland | Region Syddanmark | Region Midtjylland | Region Nordjylland

 

Tid i konsultationen

Tid til patienten er et stort fokusområde hos os. Vi har derfor som minimum afsat 15 minutter til hver konsultation. Tøv ikke med at tale om flere forskellige emner med din familielæge, i konsultationen. Vi bestræber os altid på, at konsultationen afklarer de emner du besøger os med, med respekt for de øvrige ventende patienter i venteværelset samt lægens aktuelle skemabelastning.

Ønsker du at gennemgå flere emner med din familielæge, opfordrer vi dig til at fortælle dette ved tidsbestillingen således, at der kan afsættes tilstrækkelig tid i konsultationen til dig.

Der kan dog opstå akutte behov for patienter i klinikken, som kan give uventet ventetid. Vi håber på din forståelse herfor.

 

Akuttid

Efter en lægefaglig visitation, over telefon, kan du tildeles en akuttid, hvilken indebærer, at du tilses af en læge samme dag i klinikkens åbningstid.

Udenfor klinikkens åbningstid henviser vi til akuttelefonen 1813 (Region Hovedstaden) eller lægevagten (de fire øvrige regioner). Nedenfor ses de specifikke telefonnumre:

Region Nordjylland:     70150300

Region Midtjylland:      70113131

Region Syddanmark:   70110707

Region Sjælland:          1818

Region Hovedstaden:  1813

 

Ved akut alvorlig sygdom, ulykker og livstruende situationer skal du ringe 112.

 

Offentliggjort onsdag den 3. februar 2021

 

 

Kære alle sammen

Borgere bør stadig bruge mundbind i sundhedsvæsenet, når der er øget risiko for smitte

Sundhedsstyrelsen er her til morgen kommet med nye anbefalinger om borgernes brug af mundbind i sundhedsvæsenet. Anbefalingerne gælder fra 14. juni 2021. Fremover anbefales brug af mundbind til patienter, der har symptomer, der kan være tegn på COVID-19, til alle der skal testes for COVID-19 og på enkelte steder på sygehuse og i almen praksis. Personalet i sundhedsvæsenet og ældreplejen kan tilsvarende fra mandag d. 14. juni gå tilbage til at anvende værnemidler i overensstemmelse med de Nationale Infektionshygiejniske Retningslinjer.

Siden foråret 2020 har Sundhedsstyrelsen, i perioder med øget risiko for smittespredning, anbefalet at bruge mundbind i sundhedsvæsnet som en ekstra beskyttelse i situationer, hvor det ikke har været muligt at holde afstand. I december indførte regeringen desuden et krav om, at både personale og borgere skulle bære mundbind på offentligt tilgængelige steder, herunder i sundhedsvæsenet, på ældreområdet og på dele af socialområdet.

I den aktuelle situation, hvor der er høj vaccinationsdækning, lave smittetal og færre indlagte med COVID-19, er behovet for supplerende smitteforebyggende tiltag mindre. Derfor vurderer Sundhedsstyrelsen, at det nu er muligt at lempe på krav om brug af mundbind, herunder i sundhedsvæsenet. De nye anbefalinger følger Sundhedsstyrelsens netop offentliggjorte anbefalinger om lempelse af krav om mundbind i det offentlige rum.

Langt størstedelen af personer i øget risiko er blevet færdigvaccineret, og det gælder også en stor del af den øvrige befolkning og de ansatte i sundhedsvæsenet. Samtidig har vi god epidemikontrol. Derfor er det vurderet, at der ikke længere er grund til, at alle bærer mundbind overalt i sundhedsvæsenet, men at man kun gør det i situationer hvor der er en særlig risiko og det er meget vigtigt, at man fortsat følger de generelle anbefalinger for at undgå smitte.

Personalet i sundhedsvæsenet og ældreplejen kan fra mandag d. 14. juni 2021 gå tilbage til at anvende værnemidler i overensstemmelse med de gældende retningslinjer, der er beskrevet i de Nationale Infektionshygiejniske Retningslinjer:

Følgende gælder fra 14. juni 2021

Borgere og patienter anbefales at bruge mundbind i følgende situationer:

  • - når de skal testes for COVID-19
  • - hvis de har symptomer og bryder selvisolation fx for at komme til læge eller på sygehus
  • - ved ophold i venteværelser, da der kan være personer med luftvejssymptomer – det vil sige akutmodtagelse, akutklinik, almen praksis, vagtlæge og øre/næse/hals speciallægepraksis